Den Leeuweric Turnhout en De As Arendonk werden MEKANDERS VZW

Neem ook eens een kijkje op onze nieuwe website www.mekanders.be 

Voor bestellingen van fotokaders kan u voortaan hier terecht.

De website van Den Leeuweric wordt binnenkort offline gehaald.

U kan dan alleen nog terecht op www.mekanders.be

 

 

 

 

 En een groene pluim gaat naar... 't Huizeken

GroenPlus, de senioren van Groen, heeft in De Linde in Retie enkele ‘Groene Pluimen’ uitgereikt. Daarmee wil GroenPlus lokale en duurzame projecten belonen. Natuurpunt kreeg een pluim voor haar natuurreservaat Tikkebroeken.
’t Huizeken kreeg een pluim omdat het project een zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen die niet in het betaalde arbeidscircuit terecht kunnen. Repaircafé De Warande werd gehuldigd omdat ze elke maand een elektro-, naai- en klusatelier aaanbiedt, en er ruimte is voor een weggeefkraam. Daarnaast kregen ook de Fiets-bib (een uitleenpunt voor kinderfietsen) en Samentuin Den Hof (opgebouwd en onderhouden door de inwoners van WZC Alfons Smet-residenties) een Groene Pluim.

Artikel en foto overgenomen uit Het Laatste Nieuws van augustus 2018.

 

Van reclamebanner tot trendy winkeltas...

Op woensdag 15 maart kregen wij het bezoek van RTV Kempen in ons Huizeken. 

 Wat was hiervoor de reden? Wij krijgen sinds een tijdje de oude, gebruikte banners van de Stad Turnhout en de Warande. Deze reclamedoeken worden bij ons herwerkt tot mooie draagtassen. 

Zie hieronder het filmpje dat RTV opnam.

 

Niet alleen RTV Kempen was er. Ook een aantal kranten was van de partij. Hieronder het artikel van Het Laatste Nieuws van 16 maart 2018.

Sjakossen maken van spandoeken 

DAGBESTEDINGSPROJECT ’T HUIZEKEN GEEFT BANNERS NIEUW LEVEN

Wouter van Sichem - medewerker in 't Huizeken, showt hier een paar van onze tassen.

Dagbestedingsproject ’t Huizeken uit Turnhout komt met een uniek product op de markt. De werknemers maken er voortaan ‘sjakossen’ van spandoeken die niet meer gebruikt worden door de stad Turnhout en Cultuurhuis de Warande. De overbodige ‘banners’ krijgen zo een nieuw en duurzaam leven.

Zowel de stad Turnhout als de Warande laten op regelmatige basis banners en doeken maken om hun evenementen te promoten.

“Zo’n doeken kosten geld. Het is jammer om ze zomaar weg te gooien. Daarom hebben we nagedacht voor een duurzame herbestemming van dat promomateriaal”, zegt schepen Astrid Wittebolle (Groen). De stad, de Warande en Den Leeuweric kwamen op het idee om handtassen te maken van de spandoeken. Ze doen daarvoor een beroep op ’t Huizeken, een dagbestedingsproject in de Vredestaat dat onderdeel is van Den Leeuweric. “Er kwam heel wat voorbereidend werk aan te pas. Er zijn verscheidene modellen gemaakt en de stevigheid moest getest worden. Het resultaat is een boodschappentas geworden”, aldus Wittebolle.

De ‘sjakossen’ hebben ieder een uniek motief, afhankelijk van de banner waarvan ze gemaakt zijn. Wie zo’n boodschappentas voor 17,50 euro koopt heeft dus een uniek exemplaar in handen. Voorlopig worden ze in ’t Huizeken gemaakt door Reinhilde. Mogelijk krijgt ze binnenkort hulp.

 Reinhilde Kok - medewerkster in 't Huizeken, hier naarstig aan 't werk om een nieuwe tas te maken van een oude banner. 

Een overzicht van een aantal van onze boodschappentassen vind je hier.